Huis van de wijk Rivierenbuurt

Wat en voor wie

Het Huis van de Wijk, voor en door buurtbewoners.
Het Huis van de Wijk is een ontmoetingsruimte voor bewoners, ondernemers en organisaties in uw wijk. Sinds 1 januari 2012 zijn er vijf Huizen van de Wijk in Amsterdam Zuid.

Wat kunt u als wijkbewoner binnen het Huis van de Wijk doen?
In het Huis van de Wijk kunt u terecht wanneer u een goed idee heeft voor de wijk of uw steentje wilt bijdragen ten behoeve van de leefbaarheid en het welzijn in uw wijk. Denk hierbij aan het voorbeeld om eens per week met een oudere wijkgenoot te gaan wandelen. Of samen met een groep vrijwilligers bewoners te helpen die extra steun kunnen gebruiken. U kunt hier ook terecht om andere wijkbewoners te ontmoeten en om deel te nemen aan een van de vele activiteiten.

Wat kunt u als ondernemer binnen het Huis van de Wijk doen?
Als ondernemer heeft u belang bij een leefbare en prettige sfeer in de wijk. Het Huis van de Wijk wil samen met actieve en betrokken wijkbewoners hier een bijdrage aan leveren. Kom eens langs in het Huis van de Wijk en ga in gesprek met de programmacoördinator om erachter te komen wat uw bijdrage, als ondernemer, aan de wijk kan zijn. Wij staan u graag te woord.

Welke organisaties zijn er te vinden in het Huis van de Wijk?
Iedere wijk heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van de samenstelling van die wijk. Binnen het Huis van de Wijk vindt u naast wijkbewoners ook de maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met welzijn, zorg en samenleven.

Waar en wie?
Wilt u meer weten over úw Huis van de Wijk?
Wilt u iets organiseren voor uw wijk?
Kom dan langs of neem contact op met de programmacoördinator van uw wijk.

Samen kunnen we van de Huizen van de Wijk een écht succes maken!