Deel deze site

Zoeken

Hier vindt u ons:

Huis van de Wijk Rivierenbuurt

President Kennedylaan 142/hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.

Reserveren ruimte en info

Voor het reserveren van zaalruimte (niet voor bruiloften en partijen) in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt en voor informatie kunt u contact opnemen met de beheerders via e-mail: beheerhvdwr@woor.nl
of via telefoonnummer: 020 3010034

Heeft u zaalruimte nodig voor een bewonersinitiatief (voor en door buurtbewoners), dan kunt u contact opnemen nemen met de programmacoördinator.

Programmacoördinator

U kunt contact opnemen met de programmacoördinator via telefoonnummer:
020 301 00 50 of via mail:
programmacoordinator@woor.nl

of:
info@huisvandewijkrivierenbuurt.nl

 

Het Huis van de Wijk Rivierenbuurt is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

De avonden en in het weekend alleen tijdens activiteiten.


FBGa hier naar onze Facebook-
pagina en Like ons.

Wilt u ons steunen?

Wilt u Stichting WOOR en daarmee het Huis van de Wijk Rivierenbuurt steunen?

We zijn blij met uw bijdrage: of het nu een eenmalige gift, een periodieke schenking, nalaten of sponsoring is. Stichting WOOR heeft de ANBI-status, en dat betekent dat uw gift onder voorwaarden aftrekbaar is van de belasting.
Wilt u meer weten over deze mogelijkheid neem dan contact met ons op via tel.: 020 - 301 00 30 of via e-mail: info@woor.nl

Gebruikersonderzoek

rapportage
Via deze link ’Rapportage gebruikersonderzoek’ kunt u het resultaat inzien en downloaden van het gebruikersonderzoek van de stichting Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt (WOOR) naar de gebruikers van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt in de Rijnstraat 115 (nu Pres. Kennedylaan 142) in Amsterdam. Dit onderzoek is in november 2017 uitgevoerd, afgerond en samengevat door de WOOR-bestuursadviseumevrouw Vibeke Ferrée.

Wijkkrant Zuid maart 2020

juli wk zuid hvdwr 190

Voor al degenen die de Wijkkrant Zuid met onze Huis van de Wijk Rivierenbuurtpagina niet hebben ingezien hieronder de link naar de downloadable pdf-versie daarvan: Wijkkrant Zuid pagina maart 2020.

koffiecorner 2019

De Koffiecorner, voor ontmoeting, activiteiten, gezelligheid of gewoon een kopje koffie (Barista kwaliteit!).
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Wifi aanwezig.
President kennedylaan 142, 1079 NK Amsterdam.

SamenSpraak Rivierenbuurt

SamemSpraak
Vraagt met spoed Nederlandstaligen die het leuk vinden anderstaligen wegwijs te maken in de Nederlandse taal. Het project SamenSpraak is gericht op conversatie.

Neem bij interesse en/of aanmelding contact op via e-mail: hilberk@live.nl of loop op de maandag van 13.00 tot 17.00 uur even binnen in de President Kennedylaan 142, 1079 NK Amsterdam (Flexplek)

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!

 

Zie voor meer info: www.samenspraakrivierenbuurt.nl

Interview Hiltje Berkenbosch

interview
R4TV interview met Hiltje Berkenbosch over SamenSpraak Rivierenbuurt.
Door op de foto hiernaast te klikken wordt u naar het interview van Renate Bergsma met Hiltje Berkenbosch over SamenSpraak Rivierenbuurt geleid.
Dit interview is 24 april 2015 opgenomen door R4TV in de Koffiecorner van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

Felicitatieproject

Felicitatieproject
Enthousiast vrijwilligersteam van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt vraagt:

50jr logo 200pxVRIJWILLIGERS
voor haar 70-plus kroonjarigen en
eenzaamheids-
bezoekjes.
Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk.

Telefoon: 020 - 644 24 28 (ook na kantooruren)

Zie ook: www.felicitatieproject.nl

A t/m Z Wijkgids

wijkgidsHier vindt u de link naar de A t/m Z Wijkgids 2019/2020.
Het naslagwerk over alles wat er in de Rivierenbuurt plaatsvind.

Naar de Wijkgids 2019/2020

Twitter Stadsdeel Zuid

Promotie/verhuisfilmpje

filmbeeld

Beste buurtbewoners hierbij ons verhuis/promotiefilmpje voor degenen die nog niet weten dat het Huis van de Wijk Rivierenbuurt nu in de tijdelijke locatie aan de President Kennedylaan 142 is gehuisvest.

Dit ’snelle’ promotie/verhuisfilmpje is in 2018 op verzoek van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt gemaakt door Michael Bakker, onze gewaardeerde collega, assistent beheerder, filmer, rapper etc.

Bekijk hier het filmpje.

 

https://youtu.be/Z6PCmc1d0E8

Your MailingList ProviderVoor de Huis van de Wijk Rivierenbuurt e-mail nieuwsbrief gebruiken we dit programma. Mocht u ook geïnteresseerd zijn neem dan eens een kijkje bij YMLP door op de banner te klikken.

Wie is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

 

allinone 2019
Update 24 maart 2020.
Geachte buurtbewoners, zie bovenstaand bericht. Alle activiteiten, buurtinitiatieven e.d. zijn tot maandag 1 juni a.s. geannuleerd. We houden u via onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/huisvandewijkrivierenbuurt) en deze website op de hoogte.

Wij zijn bereikbaar via info@woor.nl

Wilt u door ons gebeld worden dan kunt u dit via info@woor.nl aangeven.
Het kan zijn dat u vragen heeft, behoefte heeft aan een luisterend oor of gewoon even met iemand wilt praten. Laat het ons weten!

 Ter informatie zullen we de hulplijnen die er zijn opgestart plaatsen zodat u daar indien gewenst een beroep op kunt doen.

 

• Via de MUG: https://www.mugmagazine.nl/telefoonlijn-om-corona-virus-voor-eenzame-ouderen/?fbclid=IwAR33Cdj6cFHLzEZLEtU9pLOFZvBr97IUsUU6wrhsKMAlofOB0bKyab6fk_I

• Ook het Rode Kruis heeft op maandag 16 maart 2020 een hulplijn geopend het nummer is: 070-4455888. Website: https://www.rodekruis.nl/veia

Voor elkaar in Amsterdam
Wilt u helpen als iemand door corona de deur niet uit kan en hulp of een praatje nodig heeft? Bel ons!

Kunt u de deur niet uit en heeft u praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel ons!

Bel: 020-7670031 maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

E-mail: info@voorelkaarinamsterdam.nl

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor je is en dat je kan bellen voor hulp of een luisterend oor zorgt dat je je minder alleen voelt.

Centraal nummer: 020-7670031.
Daarom slaan de Amsterdamse organisaties voor sociaal werk de handen ineen. Er is een centraal Amsterdams telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken: 020-7670031. Wij zorgen dat uw vraag in uw buurt terecht komt.

Verbind buurtbewoners met elkaar.
We roepen de Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen met deze vrijwilligers. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen!

In memoriam Maria

Maar de lente wist het niet...

 

Het was begin 2020...
De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug, Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen…En toen werd het Maart...

 

Het was Maart 2020...
De straten waren leeg, de meeste winkels waren gesloten, de meeste auto's stonden langs de kant van de weg, de mensen kwamen bijna niet meer buiten en dat over de hele wereld, landen gingen op slot, de mensen konden niet geloven dat dit gebeurde, het was zo surrealistisch...Iedereen wist wat er aan de hand was

 

Maar de lente wist het niet
En de bloemen bleven bloeien
En de zon scheen…De eerste mooie lentedag sinds lange tijd brak aan En de zwaluwen kwamen terug En de lucht werd roze en blauw Het werd later donker en 's ochtends kwam het licht vroeg door de ramen

 

Lees meer...

Stand van Zaken 4.0 - 2020

 

svz2020Geachte bezoekers en buurtbewoners. Zoals u hieronder kunt lezen nadert de verbouwing van het souterrain in het pand Rijnstraat 115 haar voltooiing. Er moet dan natuurlijk nog heel wat gebeuren voordat het Huis van de Wijk Rivierenbuurt terug kan verhuizen. We houden u op de hoogte en hopen dat u tegen die tijd begrip zult hebben voor de eventuele rommelige periode. We gaan er weer iets moois van maken!

■ Sleuteloverdracht Rijnstraat 115 d.d. 1 mei 2020.
■ Souterrain Rijnstraat 115 wordt dan casco opgeleverd.
■ Vanaf 1 mei: inrichten, wanden, vloeren, keuken etc.
■ Vanaf mei: ICT, telefonie, audio, beamers, schermen etc.
■ Omstreeks juli 2020 verhuizing (exacte datum volgt).
■ Als alles gereed is omstreeks augustus weer open.
■ September 2020 officiële opening (exacte datum volgt).

Latijns Amerikaanse Dansbeleving 2020

dansbeleving
Kom dansen en luisteren naar Latijns Amerikaanse muziek.
Juanita leert u te bewegen op Latijns Amerikaanse muziek, laat u kennis maken met drankjes en hapjes uit Zuid Amerika.

Heeft u al veel kennis of dans ervaring? Dan vragen we u uw passie te delen.


Data 2020: Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur.
Waar: in de Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.
Voor wie: Voor iedereen met passie die van cultuur, muziek en dansen houdt. Er is plek voor mensen met en zonder Latijns Amerikaanse danservaring.

Aanmelden: via het aanmeldingformulier in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115 of via: Juanita Rooze - mobiel: 06-38352310, e-mail: jnrooze@hotmail.com


• Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.
• De bijeenkomsten gaan enkel door bij minimaal vijf deelnemers.
• Eigen bijdrage € 2,- per persoon per keer.

Koffieochtend+ 2020


150px koffieochtendKomt u er niet uit? De Koffie-ochtend+ komt weer; dé digitale vraagbaak voor smartphone, laptop of tablet!

 
Wanneer: Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Tijd: van 10.00 tot 12.00 u.

 

Waar: Koffiecorner, Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.

U kunt deze dagen natuurlijk ook gewoon een kopje koffie komen drinken.

Bingo

 

bingoNieuw! Bingo in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

Dit bewonersinitiatief wordt georganiseerd door Michaël en Demi.
Leuk ook om te weten is dat de supermarktmanager van de Coop uit de Nierstraat contact met het Huis van de Wijk Rivierenbuurt heeft opgenomen om aan te geven dat de Coop een aantal bingo prijsjes wil sponsoren. Wij vinden dit natuurlijk leuk en heel sympathiek!

 

Wanneer: Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.
Aanvang: 14.00 tot 16.00 uur. Inloop 13.30 uur. 

Entree: € 2,50. Inclusief koffie, thee en koekjes én inclusief één bingokaart.
Inschrijven: via het inschrijfformulier in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Maximaal 40 personen.

 

Kosteloos energieadvies en Energiebox

 

tdc 150px

Geachte bewoners,


Zijn de mensen van Step2Save al bij u langs geweest? Ze gaan van deur tot deur met tips om energiezuinig te worden.
Naast het energieadvies krijgt u ook een energiebox met energiebesparende producten. Step2Save komt niets verkopen en komt ook niets halen, maar heeft u wel iets te bieden!

Dit project is in februari 2020 van start gegaan en eindigt 1 februari 2021. Een aantal inwoners uit de Rivierenbuurt en De Pijp hebben in deze periode al energieadvies gekregen, daarbij werden ook energiebesparende artikelen geïnstalleerd door de energieadviseurs.

De volgende buurten/wijken worden bezocht:
• Rijnbuurt Midden • Rijnbuurt Oost • Rijnbuurt West • IJselbuurt • Zuid Pijp • Nieuwe Pijp.

In een aantal wijken is Step2Save nog niet geweest of is daar op dit moment bezig. Omdat wij u willen voorzien van de energiebox en het bijbehorende advies, stellen wij u in de gelegenheid om een afspraak met ons te maken.

Daarom zijn wij voorlopig de woensdagen van 14.00 uur tot 15.30 uur aanwezig in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

Step2Save is een win-winsituatie voor klimaat, arbeidsmarkt en de strijd tegen energiearmoede. De energiebox met energiebesparingsartikelen krijgt u van ons kosteloos aangeboden, mocht u de artikelen door één van onze energieadviseurs willen laten installeren, dan kan dat uiteraard. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

 

Wanneer: voorlopig de woensdagen. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Tijd: van 14.00 - 15.30 uur.
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / Hoek Rijnstraat, Amsterdam.

Paasborrel 2020


franseles 150px

Deze gezellige Paasborrel met hapje en sapje en nazit wordt georganiseerd door de Koffiecornervrijwilligers in de Koffiecorner.

 

Wanneer: Let op: Zoals het er nu uit ziet tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, mits nog van toepassing!
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.
Aanvang: 14.00 tot 17.00 uur
Inschrijven: via het inschrijfformulier in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Maximaal 40 personen.

 

Muzikale omlijsting: Hans Malagride.

Film van Ken Loach: Sorry we missed you

 

filmposter2020 150pxNadat bouwvakker Ricky Turner zijn baan heeft verloren, kan hij aan de slag als pakketbezorger. Dat wil zeggen: op een mensonterend nulurencontract.
Je zou kunnen zeggen dat de Britse regisseur Ken Loach In Sorry We Missed You weer zijn stokpaardjes berijdt. Even houdbaar is de stelling dat Loach doet waar hij als levenslange maatschappijcriticus in uitblinkt.


Na I, Daniel Blake (2016) gaat Loach
opnieuw in de aanval. Tegen zijn oude vijand, oftewel: het kapitalistische systeem dat de armen armer maakt en de rijken rijker. Het ergste is dat de vijand zich tegenwoordig voordoet als vriend. Wanneer Ricky solliciteert bij de bezorgdienst, houdt zijn aanstaande werkgever hem voor: je werkt niet voor ons, maar mét ons. Ondertussen wordt Ricky wel aan alle kanten afgeknepen.

 

Dit bewonersinitiatief wordt u aangeboden door Lottie Sonepouse van de Zelfhulpbieb i.s.m. het Basisteam Basisinkomen Amsterdam.

 

Wanneer: Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar: Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.
Aanvang: 19.30 uur.
Entree: GRATIS.

Zelfhulpbieb


bieb Sinds 12 maart 2019 is in het het Huis van de Wijk Rivierenbuurt de zgn. 'Zelfhulpbieb' opgestart.
Geen uitgebreide bibliotheek maar een eenvoudig mobielebieb-boekenkast met boeken over o.a. psychosociale onderwerpen.


De boeken worden alleen uitgeleend en ingenomen op aanvraag. Kom langs in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt of maak een afspraak met Lottie via info@woor.nl
U kunt het boek maximaal één maand lenen (één boek per keer). Bekijk de Zelfhulpbieb boekenlijst.


Het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142, 1079 NK  Amsterdam.
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Repair Café op AT5


at5AT5 heeft een reportage gemaakt van het Repair Café in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Hieronder vindt u de link naar het artikel hierover plus het filmpje. Goed bezig!

 

https://www.at5.nl/artikelen/199295/minder-afval-dankzij-repair-cafes-in-principe-proberen-we-alles-te-repareren


 
OPROEP

rc oproep

De vrijwilligers van het Repair Café zoeken op korte termijn een gespecialiseerde collega vrijwilliger electro en electronica.

Interesse? Loop dan op de dinsdagochtend even naar binnen.

 

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op elektrische apparaten, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.


Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Wanneer: elke dinsdagochtend

Tijd: van 11.00 tot 13.00 uur, inloop tot 12.30 uur.
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Grote Zaal, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Wandel mee


franseles 150pxWandelen met Johan en zijn hond Mia.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden.
Personen: maximaal acht (mag ook met hond mits sociaal), mininimaal vier personen.
Vertrek busje: vanaf het Huis van de Wijk, President Kennedylaan 142.
Dag en tijd: nader te bepalen in overleg met Johan.
Wandeltocht: Amsterdamse Bos of strand. Ontspannen wandelen.
Aanmelden: via inschrijfmap in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Initiatief: Johan van de Laar i.s.m. met het Huis van de Wijk Rivierenbuurt en Dynamo.

 

Koffie en thee nemen we mee.

Dit initiatief is in samenwerking met Johan Van der Laar, Huis van de Wijk Rivierenbuurt en Dynamo.

 

Let op! De wandelclub is dit moment vol. U kunt zich nog wel opgeven via de reservelijst in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

 

Jazzclub seizoen 2020

 

zondagmiddagconcerten tcA3 zondagmiddagconcerten bbmA3 zondagmiddagconcerten lsszondagmiddagconcerten rsbzondagmiddagconcerten overzicht 2020Data najaar 2020 zondagmiddagconcerten in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.
Van oktober 2020 iedere eerste zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 u.

4 oktober 2020 - Ronald Snijders Band*
1 november 2020 - Lindy Spirit Swingdancing
6 december 2020 - The Bayou Mosquitos
20 december2020 - Trio Cantabile

Kaartverkoop: op de dag van het concert.
Voorverkoop: de vrijdagochtend (van 11.00 tot 12.00 uur in de Koffiecorner) voorafgaand aan het concert in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115.
* Voorverkoop kaarten Ronald Snijders Band donderdag 1 oktober en vrijdag 2 oktober (van 11.00 tot 12.00 uur in de Koffiecorner).
Waar: het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam.
Entree: € 5,-

 


 

Lees hier meer over jazzclub New Orleans, de Jazz Jams en het Jazzfestival Amsterdam Zuid 2014.

 

Ga hier naar de Facebookpagina van Jazzclub New Orleans.

Basisteam Basisinkomen Amsterdam

 

FacebookpaginaLet op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

 

Het Basisteam Basisinkomen Amsterdam bestaat nu ongeveer drie jaar, er zijn in dit team zo’n 15 personen aktief. Wij vergaderen elke twee maanden en houden ons met onderwerpen en akties bezig zoals:
• het schrijven van pleidooien voor invoering van het Basisinkomen in Nederland;
• aandacht voor evenementen/publikaties/andere media-uitingen, nationaal en internationaal, over het Basisinkomen;
• volgen de vorderingen, stand van zaken in het buitenland m.b.t. het Basisinkomen:
• bezoeken, volgen symposia, bijeenkomsten, conferenties etc. van politieke partijen/stadsbestuurders/werkgevers/vakbonden/instituten als CPB, WRR of het Basisinkomen op hun agenda staat, dan wel proberen het op hun agenda te krijgen.

Wij hanteren de volgende definitie van het Basisinkomen:
het maandelijks door de staat te betalen bedrag, is:
1 individueel*), ongeacht samenstelling huishouden, voor ingezetenen wonend in dit land met een Nederlands paspoort;
2 onvoorwaardelijk, zonder verplichting tot tegenprestatie, zonder inkomens- en vermogenstoets;
3 voldoende basaal, d.w.z. rond de € 1.100,-.

*) Voor kinderen van 0 – 18 jaar wordt een verhoogde kinderbijslag omgevormd tot basisinkomen en de 18-23 jarigen groeien in geleidelijke stappen toe naar een vol basisinkomen.

Zie voor meer informatie over het Basisinkomen ook onze Facebook en LinkedIn pagina:
https://www.facebook.com/basisteam.basisinkomen.amsterdam
https://www.linkedin.com/company/basisteam-basisinkomen-amsterdam/

 

Lees meer...

Klankaanbod Zo binnen zo buiten


klankaanbod 2019

Klankontspanning Zo binnen zo buiten
Een klankontspanning volgens de Soundfulness®methode is, als een bad van klanken, die rustgevende invloed hebben op je lichaam, geest en emoties.

Olga Grütters is zangeres en gecertificeerd Soundfulness Klankwerker. Zij zingt en bespeelt 65 oeroude en akoestische instrumenten (o.a. sansula, oceandrum en gongdrum, klankschalen, fluiten (Fujara), ratels, rainstick, didgeridoo etc).
Als deelnemer zit je in een fijne stoel of lig je op een lekker matrasje.
Een Klankontspanning kan ook worden ingezet bij chronische (reumatische) klachten, burnout, stress, ADHD, dementie en veranderingsprocessen, bewustwording en rouwverwerking.
Je bent van harte welkom en kom het maar gewoon ervaren!
Entree: € 15,- p.p.

 

Bloedmooie klankverhalen in onze sfeervolle ruimte!
Bep Ruting is een authentieke verhalenvertelster, wier passie het is, nieuw licht te laten schijnen op oude wijsheden en rituelen. Zie ook; www.ritueeltheater.nl
Olga Grütters, getalenteerd zangeres en Soundfulness Klankwerker, geeft bedding met intieme klanken en sfeervolle liederen.
Entree: € 15,- p.p.

 

Mantra zingen met Olga
We zingen verschillende mantra’s uit diverse landen en tussendoor zijn we stil. Er is iets lekkers en kruidenthee. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Er zijn diverse instrumenten die we kunnen gebruiken. Laat je meenemen door de meditatieve melodieën en ritmes.
Je kunt ook mantra’s inbrengen. Het samen zingen van mantra’s wordt als helend ervaren en geeft verbinding en plezier.
Entree: € 10,- p.p.

 

Wanneer: iedere eerste dinsdag van de maand is er klankaanbod* (*Voor algemene informatie, agenda en inschrijven kijk op: www.zobinnenzobuiten.nl U ontvangt na inschrijven een welkomstmail. Geen internet? Bel Olga Grütters: 06 23 51 20 42).
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar: Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat
Aanvang: 20.00 tot 21.30 uur. Welkom vanaf 19.45 uur (Let op: betaald parkeren tot 21.00 uur).

 

Eens per maand ontvangen de zwaar dementerende bewoners van verpleeghuis de Uiterton in Lelystad een klankontspanning. ’Aan het einde ervaar ik altijd een diepe rust.’ Via deze link verschijnt een pdf bestand met een reportage van Pierre de Winter.

Engelse les


franseles 150pxLaagdrempelige, serieuze maar ook gezellige lessen voor half-gevorderden waar u op elk moment kunt instappen. Elke les is een eenheid. Een les missen is dus geen probleem. Nadruk ligt op conversatie, grammatica, lezen en woordenschat. De proefles is gratis! Dus schrijf je in en doe mee.

Wanneer: sinds woensdag 4 september. Start bij minimaal twee en maximaal acht deelnemers. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Tijd: van 10.30 tot 12.00 uur.
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Kosten: € 5,- per persoon per les. Betaling per kwartaal.
Aanmelden: via docente Justina Kiss, e-mail: justinakiss@icloud.com of via de inschrijfmap in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

Wilt u graag Frans leren?


franseles 150pxFrans à la carte, de vakantiecursus voor beginners. Wanneer het boek uit is beginnen we voor de nieuwkomers weer bij hoofdstuk 1. De hoofdstukken staan los van elkaar en hebben geen opklimmende moeilijkheidsgraad. Hiernaast zijn er voor de wat meer gevorderden conversatielessen, ook op de donderdag.

We gaan het cursusboek Frans à la carte gebruiken. Frans à la carte bestaat uit een deel met tekst- en werkboek in een. Het is speels van opzet en is bedoeld om op beginnersniveau Frans te leren. Een ontspannen kennismaking met het Frans en erg gericht op eenvoudige gesprekken in Franstalige landen tijdens bijvoorbeeld een vakantie.

Wanneer: elke donderdag (voortgang lessen in overleg met docent). Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Tijd beginners: van 17.00 tot 18.00 uur (Frans à la carte).
Tijd gevorderden: van 18.00 tot 18.50 uur (conversatielessen).
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142.
Kosten: € 5,- per persoon per les.
Info/inschrijven: via docent Henk ten Berge, e-mail: h.g.l.j.ten.berge@hetnet.nl mobiel: 06-13 41 24 56.

Wilt u graag Spaans leren?


spaanse lesOm op basisniveau te kunnen communiceren in Spanje als u op vakantie gaat? Of omdat u het leuk vindt om een mondje Spaans te spreken en een ander mondje te verstaan?
Ook het blijven leren is natuurlijk een leuke en goede reden om deze cursus te volgen.

We gaan nu het cursusboek Caminos 1 gebruiken. Deze cursus is een vervolgcursus op de cursus Spaans à la carte. Iedere unidad behandelt een actueel en
relevant thema. Voorop staat dat de cursisten de Spaanse taal zelf leren gebruiken. De cursisten worden aangespoord actief informatie uit te wisselen over hun ervaringen en interesses.

Wanneer: elke donderdag (voortgang lessen in overleg met docent). Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Tijd: van 19.00 tot 20.00 uur (Spaans à la carte).
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142.
Kosten: € 5,- per persoon per les.
Info/inschrijven: via docent Henk ten Berge, e-mail: h.g.l.j.ten.berge@hetnet.nl mobiel: 06-13 41 24 56.

Boekenmarkten 2020


boekenmarktWanneer:
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Waar: Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Tijd: 13.30 tot 17.00 uur.
Entree: gratis.


Meer informatie over de Boekenmarkt? Loop op de betreffende zaterdag even naar binnen en vraag het de vrijwilligers.

Rommelmarkten 2020


rommelmarktWanneer:
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar: Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Tijd: 10.30 tot 15.00 uur.

Entree: gratis.


Meer informatie over de Rommelmarkt? Loop op de betreffende zaterdag even naar binnen en vraag het de vrijwilligers.

Gratis Speedcoaching


Speedcoaching:
vragen over je toekomst? Waar sta je nu? Waar wil je heen? Hoe pak je dat aan?
In 15 minuten krijg je een quickscan van een ervaren coach over je loopbaan of andere levensvragen.

speedcoaching 150pxOR VISIT OUR SPECIAL FREE OF CHARGE CONSULTATION HOUR

Consultation hour: are you an expat and are you still finding your way in the Netherlands, are you not an expat but also looking for answers and help? Make an appointment by e-mail.

 

Wanneer: iedere eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur (alleen via aanmelding vooraf/only via advance registration).
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Pres. Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.
Aanmelden: door een email te sturen naar info@carrierecoachcafe.nl
Meer info: http://carrierecoachcafe.nl/gratis-speedcoaching

Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Buurtkoor Lorelei


lorelei 2019 150pxHoudt u van zingen? O.l.v. een kundige en enthousiaste dirigent zingen we meerstemmige canons, volksliedjes en evergreens.

 

Kunt u zingen en heeft u ook zin om ons gezellige buurtkoor Lorelei te komen versterken? Of wilt u liever eerst een proefles?

 

Wanneer: elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar:  het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Proefles: gratis.


Kom en zing mee! Alle stemsoorten zijn welkom!

Buurtkoor Lorelei is een initiatief van Stadsdorp Rivierenbuurt samen met Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

Gedichten- en filosofiegroep

 

gedichten filosofieVind je het leuk om zelf gedichten en verhalen te schrijven en je passie te delen met anderen? Te filosoferen over je eigen geschreven gedichten en verhalen en over beroemde dichters, schrijvers en filosofen?

 

Kom naar de gedichten- en filosofiegroep!

 

Wat we zullen gaan doen:
• Eigen gedichten en verhalen voordragen aan elkaar (als je dat wilt natuurlijk).
• Gedichten van beroemde dichters, schrijvers, filosofen voorlezen en elkaar inspireren.
• Citaten, spreuken en aforistische citaten van beroemde dichters, schrijvers en filosofen voorlezen en zelf aforistische spreuken bedenken.
• Schrijftechnieken ontwikkelen: hoe schrijf je een gedicht en/of verhaal?
• Filosoferen over de zelf geschreven gedichten en verhalen en over gedichten en verhalen van beroemde dichters, schrijvers, filosofen.

Wanneer: elke eerste donderdag van de maand. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Tijd: 14.00 - 16.00 uur.
Aanmelden via: Young Mi de Weijer, e-mail: oaxacana@msn.com mobiel: 06-14273837 (WhatsApp).
Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / Hoek Rijnstraat, Amsterdam.

Op de onderstaande kaart kunt u het Huis van de Wijk Rivierenbuurt vinden bij het rode huisje aan de President Kennedylaan 142
/ hoek Rijnstraat, 1079 NK  Amsterdam.

 

kaart hvdwr

 

Hulp bij belastingaangifte, huur en zorgtoeslag


belastingaangifteVeel mensen doen geen belastingaangifte omdat de Belastingdienst daar niet om heeft gevraagd.
Toch kan aangifte doen geld opleveren. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een bijstandsuitkering, een arbeidsongeschikt-

heidsuitkering of een laag inkomen. Zeker wie tegen de AOW-leeftijd aanloopt, doet er goed aan aangifte te doen, want vooral alleenstaande ouderen kunnen anders veel geld mislopen.
Uit MUG Magazine november 2017

Waar: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, Amsterdam.
Contact:
bel voor een afspraak met belastingadviseur Rob Bos: 06 10788350.
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Afhankelijk van inkomen en vermogen wordt bekeken of de hulp gratis is of dat er aan u een vergoeding wordt gevraagd.

AVG - de nieuwe privacywet

 

flag yellow lowBeste buurtbewoners,

Stichting WOOR en het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, beide zogenaamde non-profit organisaties, hebben u in de loop der jaren regelmatig van activiteiten en ontwikkelingen op de hoogte gehouden via onze website en Facebookpagina. Ook hebben wij u af en toe per mail en via e-mailings berichten ter informatie gestuurd. We hebben hiervoor, van u als buurtbewoner of als geïnteresseerde, uw e-mailadres gebruikt.
Zoals u misschien al weet is op 25 mei 2018 de nieuwe, strengere Privacywet in werking getreden. Wij leven die wet na en herinneren u er aan dat wij uw e-mailadres uitdrukkelijk alléén gebruiken om u over het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Stichting WOOR en over activiteiten van de onder het Huis van de Wijk vallende buurtinitiatieven (en voor informatieve of hoognodige mailings) te informeren. Dit betekent dat we uw gegevens zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres alleen hiervoor gebruiken en niet delen met enige andere derden.
Ook via onze websites www.huisvandewijkrivierenbuurt.nl en www.woor.nl en via de portal www.dehuizenvandewijk.nl verzamelen wij uitdrukkelijk geen gegevens door middel van cookies of iets dergelijks.
We wijzen u hierbij op uw recht om de toestemming om uw gegevens, in dit geval uw e-mailadres, te bewaren en te verwerken in te trekken.


Ook moet Stichting WOOR en het Huis van de Wijk Rivierenbuurt kennis hebben van enige persoonlijke gegevens van haar vrijwilligers. De programmcoördinator en financieel medewerker houden dit bij. Voorts wordt van elke vrijwilliger geregistreerd wanneer deze is gestart, de datum waarop de samenwerking formeel wordt aangegaan en het moment waarop deze wordt beëindigd.
De regels ten aanzien van het beschermen van de privacy van betrokkenen worden hierbij in acht genomen. De persoonlijke gegevens worden alleen met toestemming van de vrijwilligers op een beveiligd, extern opslagmedium opgeslagen.

 


Amsterdam, november 2018

Speelochtend ’t Guppie naar Speeltuin Vereniging Amsterdam-Zuid

 

tguppieBeste buurtbewoners,

De speelochtend van ‘t Guppie is verhuisd naar Speeltuin Vereniging Amsterdam Zuid aan de Gaaspstraat nr. 8 (de overburen).
Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Wel op een andere ochtend, dus niet meer op de woensdag maar op de dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

De vrijwilligers van Speelochtend ’t Guppie.

Donderdag-inloop-filmmiddagen


filmmiddag 2019Wanneer:
iedere 3e donderdagmiddag van de maand. Let op: zoals het er nu uit ziet zijn deze activiteiten tot minsten 1 juni vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!
Waar: Grote Zaal van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, President Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat.
Tijd: 13.30 - 16.00 uur. Zaal open om 13.15 uur.
Entree: zolang het Huis van de Wijk Rivierenbuurt op de huidige tijdelijke locatie gehuisvest is is de entree gratis!

Contactpersoon/programmacoördinator

 

cv site Christine Verweij - Programmacoördinator van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt

con addressPresident Kennedylaan 142 / hoek Rijnstraat, 1079 NK  Amsterdam

emailButtonprogrammacoordinator@woor.nl

con tel020 301 00 50

con infohttp://www.woor.nl

Jazzclub New Orleans

Beste jazzliefhebbers, vanwege de komende verbouwing van Rijnstraat 115 en de verhuizing naar de tijdelijke locatie zullen de Jazz-club avonden, de Jazz-instuiven en de Jazz-jams voorlopig komen te vervallen. Hiervoor in de plaats worden er muziekmiddagen georganiseerd onder de naam ’Zondagmiddagconcerten’.


Jazzfestival Amsterdam Zuid 2014

Jazzfestival Amsterdam Zuid 2014


Klik hier voor de link naar de website met foto’s van het Jazzfestival van Anton Groeneschey, Jane Linger, Jan van Spijker, Ron Ven en Betsy Maris.

Klik hier voor de link naar de Flickr website met 246 (onbewerkte) foto’s – geschoten met een Canon EOS 1DS Mark-III met 24-70 objectief – door Fikri El Moussaoui.


Interview
Lees hier het interview wat Wouter van Kooten had met Corinne en Cor Trim, de initiatiefnemers van Jazzclub New Orleans.


YouTube impressies

Om een indruk te geven van deze middag zie via YouTube: Jazz-instuif 2 maart 2013 en Jazz-instuif 2 maart 2013 2.

Kijk voor meer korte impressies via YouTube: Optreden Peter Guidi en De Jazz Juniors, Optreden De Jazz Juniors, Optreden De Jazz Juniors 2, http://youtu.be/Gsfzk3kmaD4, http://www.youtube.com/watch?v=TaRN17h48x4, http://www.youtube.com/watch?v=y6DTGdS6N8k, http://www.youtube.com/watch?v=ttEWAZD4UhM&feature=em-upload_owner

 
Optreden Jazz Juniors o.l.v. Peter Guidi 2014: http://www.youtube.com/watch?v=HbEcwsGwpjM en http://www.youtube.com/watch?v=Zn30MmPQmOI

 

< Terug